Wij verkopen als één van de weinigen losse gedroogde en of geschuurde steigerplanken, indien gewenst voor u op maat gezaagd! Gedroogde steigerplanken komen uit de droogkamer waar het

vocht wat in de plank zit, wordt ontrokken.  Hierna zullen de planken een vochtpercentage hebben van +/- 12 %. De planken zullen hierdoor niet of nauwelijks meer krimpen bij het gebruik binnenshuis en er zullen dus geen lelijke naden ontstaan.

Schuren

De planken worden zeer zorgvuldig rondom geschuurd,  waardoor vuil en splinters van de planken verwijderd worden. Hierdoor voelen de planken glad aan, de nerf van het hout komt weer in zicht en krijgen ze een mooie uitstraling.

Enkele voorbeelden zijn op onze website te zien.

Koopt u geschuurde en of gedroogde steigerplanken, dan kunnen deze –  indien gewenst – op maat worden gezaagd, zodat u ze gemakkelijk kunt vervoeren en/of u gelijk aan de slag kunt gaan met het maken van uw meubel.

De eerste 3 zaagsneden per plank zijn gratis. Houd er wel rekening mee dat er aan de uiteinden van de plank een kramplaat of band zit. De kosten voor daarop volgende zaagsneden zijn €0,40.

Ook in de lengte zagen is mogelijk, hiervoor rekenen wij ook €0,40 / meter.